Eläkeläisten riisto


#1

On se kumma kun vihdoin saatiin huippu lisäys eläkkeeseen. 1.45%, jopa hoksas Sipilä siitä riistää 0.5% verona pois. Milloin Siniset alkaa hieman palauttamaan eläkeläisille jotain. Eläkeläiset on kumminkin pitänyt elintasoa ylhäällä kun töitä tekivät, nytkö sitten lyödään vasaralla, viime vuonna korotus oli 0.55%.
Nämä korotukset tarkoittaa, ettei eläkeläiset pysy kehityksen mukana, hinnat karkaa koko ajan kauemmaksi. Eilen jo väläyteltiin että eläkkeitä ruvetaan myös pienentää, törkeetä.
Mielestäni isoja palkkoja voi pienentää. Nämä ei vaikuta leipä jonojen pitenemiseen, tai vuokra tai muiden tukien suurenemiseen.


(Risto ) #2

Moni ei tajua sellaista asiaa, että jos työeläkettä nostetaan indeksin mukaan, niin valtion tulot lisääntyy, koska työeläkkeet maksetaan eläkeyhtiöiden rahastoista ja eläkkeistä peritään verot, eli työeläke jolla on 98 % yli 65 vuotiaista, ei aiheuta mitään kuluja valtion budjettiin, kuten julkisuudessa monesti väärin väitetään, ne maksetaan eläkerahastoista jotka on sijoitettu ulkomaille.


#3

Käsittääkseni vielä korko rahoilla jota ne tuottaa. On se kumma kuka tästä hyötyy, vai onko niin että eläkekassat kun kasvaa, saa johtajat suurempia bonuksia.


(Risto ) #4

Tässä on kyse ideologisesta asiasta, halutaan ideologisista syistä ettei eläkkeet kasva palkkoja nopeammin, kuten oli vielä yhdeksänkymmentäluvulla, nyt ne sitten ei enää kasva ollenkaan.


(Jouni Kyllönen) #5

Sinisten toimesta kehysriihessä päätetty eläketulovähennyksen korotus kompensoi moninkertaisesti tämän 0,5% verotuksen.


#6

Ei taida eläketulovähennys toimia yli 12000€ vuosituloa. Ainakin sen noin ymmärsin, eikä yleensä vapaaehtois eläkkeitä persaukiset oo maksanu, pieneläkeläiset.


#7

Sampolle tiedoksi, kuka sitten välittääkin tiedon, eläkeläisten verotus ei ainakaan ole helpottunut, toinen vuosi peräkkäin on verot korottunut, 1.5% ja jos indeksit ei pauku niin takkiin tulee koko ajan. Samoin on käynyt kavereille keltä kysynyt. Että eläkeläisetkö näitä pileitä maksaa, jotka tään maan on rakentanut.