Luonnonsuojelusta mielipiteitä


(Risto ) #1

Mitä mieltä olette luonnonsuojelusta, itse eniten huolestuttaa vaelluskalojen erittäin huono tilanne, ehkä vähän metsienkin käsittely, no tässä yksi mielipide purtavaksi. Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa - Kulttuuri | HS.fi


(Risto ) #2

Katsoitteko uutiset, Trumpin mainostama metsien haravointi on ilmeisesti avannut USA:n ja miksei muidenkin maiden markkinoita suomalaisille koneille, joilla raivataan taimistoa, pensaita ja pienpuustoa metsistä.


#3

Luonnon suojeluun sisältyy läheisesti kysymys maaseudun asuttuna pitämisestä.
Luonnonsuojelulla ja luonnon suojelulla on selvä ero. Luonnonsuojelua usein harrastavat keväisen kaurapellon väriset kaupungeissa asuvat hyvin toimeentulevat ja korkeasti koulutetut ihmiset jotka ovat käsittäneet että heitä arvostetaan kepeistä ja mitään konkretiaa vailla olevista luontopuheista. Suomesta he haluavat leikkipuiston jossa ihmiset asuvat kaupungeissa ja käyvät virkistäytymässä valtion omistamissa luonnontilassa olevissa metsissämme. Luonnon suojelua tekevät ne maaseudun eri ammateissa olevat ihmiset jotka pyrkivät pitämään metsän ja pellot tuottavina ja paikkoina joissa ihmisen silmä lepää ja mieli virkistyy. Suomen metsistä on tällä hetkellä aivan riittävästi suojeltu erilaisin toimin ja nykyisiä talousmetsiä ja peltoja sekä turvesoita pitää käyttää tehokkaasti suomalaisen hyvinvoinnin takaamiseksi. Aivan viime päivinä on mediassa kerrottu miten Suomen metsien hiilinielulaskelmat on tehty jo pitkään tarkoitushakuisesti väärin jotta voitaisiin syyllistää suomalaisia metsiensä talouskäytöstä. Tällaisiin ulkopuolelta tulevaan luonnonsuojeluun tulee meidän suhtautua nihkeästi ja arvioida omia asioitamme omiin menetelmiimme perustuen. Meillä on maailman parasta tietämystä Suomen luonnosta ja meidän täytyy uskaltaa sitä käyttää ilman että syyllistämme ammatikseen metsiämme hoitavia ihmisiä.


#4

LUKE teki saman susista, mut luku muuttui. Nyt pöhistää ku ei oo lapissa lunta ollu 60v, no eipä ollu -38 ku 2cm ja sekin vasta jouluna. Näin ns, ilmaston muutoksen aikaan harhaan johdetaan.


(Risto ) #5

Joo vuonna 2005 tai 2006 lumi tuli vasta pari päivää ennen joulua, oli niin lauha syksy, safari-firmat oli ihan ihmeissään, kun reitit on jäillä tai menee erillaisten vesistöjen yli, niin ei voi reittiä avata kun ei ole joet ja järvet jäässä.


(Kalle Paloheimo) #6

Lyhyesti säästämien on ekologista. Säästämien pitäisi saada kunniaan, koska se on ainot tie vaurauteen. Kun luomme arvoa ja säästämme sekä maksamme velkaa pois vaurastumme.


#7

Tuo posketon vero sinne vero tänne, mihin se menee, ei oo pahemmin ainakaan tiet tullu kuntoon. Ilmaston muutos on niin monen asiantuntijan sekamelska ettei paremmasta väliä. Järjestöt huutaa pää punaisena, laita rahaa ilmastonmuutoksen takia näihin järjestöihin. Tyhmäkin tajuu, että rahan keräystä pitää saada jotta palkkaa tulis, mihinkään suojeluun se ei mene.


(Osmo Juntunen) #8

Ilmastokysymyksiin löytyy vastaukset Raamatusta ,hyvin monissa kohdissa kerrotaan totuus mitkä vaikuttavat ilmastoon ja luontoon .Raamattu Jumalan sana ei voi missään erehtyä ,siksi olen etsinyt vastauksia sieltä .


#9

Siniset julkaisi ympäristöpoliittisen ohjelmansa

Sampo Terho: ”Tehokas ilmastonmuutoksen hillintä ja teollisuuden säilyttäminen Suomessa eivät sulje toisiaan pois. Kaikkialla halutaan puhtaampaa teknologiaa. Suomi voi olla markkinajohtaja.”
Tuolla jossain toisessa ketjussa ounastelin tämän suuntaisen ohjelman sopivan sinisille. Kannatetaan.


#10

Ongelma ydinvoimassa on vaan se, ettei nuo oikein tahdo valmistua. Onko kukaan ajatellut vesivoimaa. sehän oli ongelmallista kun ne valjastettiin niin ettei kalat päässeet kutemaan, nythän se on mahdollista tehdä samalla panostuksella kuin voimala. Nyky teknologialla varmaa turpiinit olis paljon tehokkaampia, kuin ennen ja täysin saasteettomampia.


(Risto ) #11

Vesivoimassa on kyllä potenttiaalia, esim. Rovaniemellä uusittiin Petäjäskosken voimalaitoksen turpiini, sähköntuotanto nousi 40 %, mitään muuta ei tehty, kyllä kehitys on viidessäkymmenessä vuodessa mennyt niissäkin eteenpäin.


#12

Ilmeisesti ne tehtiin vanhojen raamien puitteissa, joten ei voinut mitää massiivisempaa laittaa, mut jos kyseistä joutuis rakentaa voisi sen tehot olla isotkin, en tiedä, mut oli vaan tälläinen visio kun ajattelee kehitystä.


(Risto ) #13

Allastahan ei voi laajentaa, korottaa tai vaihteluväliä muuttaa, ilman uutta lupakäsittelyä, turpiinin voi vaihtaa tosta vaan, rannat on niin tiheästi nykyään asutettu, kaupunkiin matkaa vain 30 km, en usko että muihin muutoksiin on edes teknisiä mahdollisuuksia.