Opposition välikysymys vanhustenhoidosta


#1

Tämä voi kaataa hallituksen ja jos niin käy niin mitä sitten tapahtuu? Vaaleihin on aikaa reilut pari kuukautta, joten jatkaisiko nykyinen hallitus nk. virkamieshallituksena? Entä miten se taas vaikuttaisi vaaliasetelmiin?


#2

Kaikki välikysymykset voivat kaataa hallituksen, mutta sellaista ei juurikaan tapahdu.

Jää siis nähtäväksi mitä tapahtuu. Veikkaan ettei kaada.


(Risto ) #3

No eihän siinä muuta tapahdu, kuin se, että kaikki asiat jotka on viemättä päätökseen raukeaa samalla, soten jne…


(Ilkka Hannu Tapio Salonen) #4

Toivon, että Sipilän hallitus saa epäluottamuslauseen vanhustenhoidosta! Se on ihan oikein. Hallituksen omatkin vaipat on jäänyt vaihtamatta. Hallitus on paskonut oman pesänsä.

Surkeata sotea ja maakuntauudistusta ei tule, jipii!

Aivan turhaa on Sinisten puolustella ja selitellä. Eduskuntavaaleissa kaikki hallituspuolueet rökitetään ja kunnolla. Keskusta ja Kokoomus häviävät yhteensä 8 prosenttiyksikköä (Kepu 5 ja KOK 3). Siniset häviää eduskuntapaikoistaan vähintään kaksi kolmasosaa!

Mutta pääasia Sinisille on nyt vaaleissa se, että jatkamme eduskuntapuolueena ja kannattajakuntamme kasvaa, ehkä tuplaantuu, seuraavan eduskuntavaalikauden aikana.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että olen voittamassa neljä vetoani (kossupulloa) ja häviämässä yhden.

Rape Koskinen.
eli
Ilkka Salonen.


(Risto ) #5

Minä olen eri mieltä, en tiedä onko kaavailtu sote-maakuntamalli hyvä vai huono, mutta sitä on hallituksessa yhdessä suunniteltu ja ajettu, olisi todella typerää heittää nyt pyyhe kehään, se ei tuo yhtään ääntä meille eikä muillekaan hallituspuolueille, se vaan osoittaa sen että oppositio on ollut kokoajan “oikeassa” ja sitähän se ei ole ollut, päätökset kannattaa viedä maaliin ja jos jotain korjattavaa on, niin seuraava hallitus saa sen tehdä.


(Ilkka Hannu Tapio Salonen) #6

Sotessa ja maakuntauudistuksessa ei ole mitään hyvää. Eikös maratonissakin se 30:n - 40:n kilometrin väli ole se rankin?

Toivon, että näistä eduskuntavaaleista tulee nimen omaan SOTEVAALIT! Vanhustenhoito, varhaiskasvatus ja vammaishoito pitää saada hallitusohjelmaan ja kuntoon heti parin ensimmäisen hallitusvuoden aikana. Vanhustenhoidon hoitajamitoituksestä määräävä laki olisi mahdollista säätää jo tämän eduskunnan aikana. Kun sote- ja maakuntauudistuksen valiokuntakäsittelyt voidaan lopettaa täysin, aikaa on vielä riittävästi säätää mitoituspykälät vielä tällä vaalikaudella erityiskysymyksenä. Perhevapaiden kokonaisuudistus pitää koplata hoitolakien viimeistelyn kanssa. Maakuntauudistuksesta ei tule sanaakaan seuraavan hallituksen ohjelmaan, ähäkutti Kepu!

Soten valmistelua ei tietystikään seuraavan hallituksen tarvitse aloittaa alusta eli nollasta. Veikkaisin, että se on jo kahtakymmentä miinuuttia vaille (66-prosenttisesti) valmis.

Rape.
eli
Ilkka Salonen.


#7

Tuo onkin hyvä kysymys, että onko se sote yhdessä suunniteltu? Jos mediaa ja politiikantoimittajia uskoo, niin sote on puhtaasti kokomuksen ja keskustan keskenään suunnittelema rakennelma, jossa kokoomus saa yksityistämisen ja keskusta maakunnat. Sinisten roolina on ollut olla vain äänettömänä yhtiökumppanina.