Sampo Terho kansanturvallisuudesta


(Sininen tulevaisuus) #1

Sampo Terhon haastattelu Helsingin Sanomien Lauantaivieraassa julkaistiin tänään. Voit lukea jutun täällä Kuka äänestäisi sinisiä? Sampo Terho hahmotteli puolueelleen matemaattista kaavaa ja tiivisti sen yhteen sanaan - Politiikka | HS.fi

Jutussa Sampo kertoo kansanturvallisuudesta ja sinisten vaalitavoitteista. Kaikkein tärkein anti haastattelussa on sen pari viimeistä kappaletta, jossa Sampo varsinaisesti linjaa siitä, mitä kansanturvallisuus on. Kannattaa lukea!

Lisäksi Sampo julkaisi aiheesta blogikirjoituksen otsikolla “Kansanturvallisuus on politiikan tärkein tavoite”. Voit lukea blogikirjoituksen täältä Kansanturvallisuus on politiikan tärkein tavoite | Sampo Terho

Sampo takoo! :bomb:


#2

Vaihtakaa nyt se lievästi ummehtuneelta tuoksahtava kansanturvallisuus termi johonkin modernimpaan ja raikkaampaan, esimerkiksi yhteiskuntaturvallisuuteen. Vielä ehtisi sillä vaalikampanja on vasta aivan alkumetreillä.


(Risto ) #3

Aihe on sinänsä hyvä, sitä pitää jalostaa eteenpäin, kysykää kansalta mikä on se varsinainen turvallisuus uhka, mitä ne eniten kokee.


(Sininen tulevaisuus) #4

Tuoreen MTS:n tutkimuksen mukaan turvallisuus on muuten suomalaisten tärkein arvo Kansalle kelpaa työllistyvä maahanmuuttaja, kunhan töitä riittää itselle – turvallisuus on tärkein arvo

@pastori yhteiskuntaturvallisuuden ongelma on se, että se on jo olemassaoleva, vakiintunut termi, joka tarkoittaa kapeampaa turvallisuuden määritelmää kuin kansanturvallisuus. Kansanturvallisuus sisältää siis yhteiskuntaturvallisuuden, mutta myös muuta.

Yhteiskuntaturvallisuuden tutkimukselle on muuten jopa omistettu seura https://www.ykts.fi/


#5

Ok. Tuota en tiennytkään.


(Esa-Pekka) #6

KANSANturvalisuus on loistava termi! Sampo kun takoo tätä termiä kansalaisten tajuntaan vaaleihin asti niin jo on kumma jos ei kannatus nouse.

Toinen tärkeä teema on Rinteen valheiden paljastaminen. Sinisillä ja demareilla on osin samat äänestäjät, mutta nyt monet uskoo Rinteen valheita ja se näkyy kannatuksissa. Kunhan tätä viestiä vielä jatketaan niin hyvä tulee!


(Risto ) #7

Demarit hyötyy oppositioasemasta, mikäli vihreät ei olisi itse sooloilleet agendaansa pihalle, niin niiden kannatusluvut olisi ihan toiset, nyt se kannatus on valunut demareille.


(Esa-Pekka) #8

Demarit hyötyy joo, mutta yksi mikä itseä ihmetyttää on se, että miksi Vasemmisto ei nouse vaikka Li on niin suosittu? Onko syy siinä, että kaikki muut kansanedustajat on niin kelvottomia, henkilökunta osaamatonta vai mikä on homman nimi? Luulisi, että moisella puheenjohtajalla kannatus olisi 20%, vaikka puolue olisi mikä.


(Risto ) #9

Minä luulen, että nyt kun vihreät saivat puheenjohtajan kuntoon, niin niiden kannatus alkaa taas nousta ja demareiden laskea, mikäli ei joku toinen sotku sotke niiden kuvioita.


#10

Hallitus on onnistunut sikäli hyvin että oppositioasema ei ole niin suuri etu kuin yleensä. Moni oppositiota, erityisesti demareita, gallupeissa kannattava on siksi epävarma. Sinisillä olisi nyt sauma kalastella sekä opposition että hallituksen laareissa.


(Risto ) #11

Mites muuten on varauduttu sellaisiin kriiseihin, joille emme voi mitään, kuten tulivuorenpurkaukset, tsunamit, meteoriittien ja komeettojen törmäykset tai vaikka euron hajoaminen, sekin olisi vakava isku taloudelle ?


(Sininen tulevaisuus) #12

Hyvä kysymys @ripatti. Varmasti näihinkin varaudutaan ministeriöissä ja puolustusvoimissa ja ties missä, mutta vaikeahan se on kovin hyvin varautua sellaiseen, mitä ei ennalta oikein voi arvata.

Uskoisin kuitenkin, että Suomi on noin yleisesti ihan hyvin suojassa monenlaisilta uhilta kun on toimiva yhteiskunta, luottamus viranomaisiin ja toisiimme korkealla tasolla ja korkea koulutustaso. Näillä pärjää jo pitkälle. :slight_smile:

Sampo muuten linjasi taas kansanturvallisuudesta viikonloppuna. Täällä hyvä tiivistelmä siitä, mitä kansanturvallisuus tarkoittaa ja vähän muutakin ohjelmatyöstä Viikonloppuna Imatralla kokoontuneet siniset julkaisivat sisäisen turvallisuuden ohjelmansa: Lisää poliiseja, lisää rajavartijoita... | Imatralainen


(Risto ) #13

Tanska aikoo ratkoa omia turvallisuusongelmiaan aika kovin ottein Kuvat ja video: Tänne Tanska aikoo lähettää rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat – syrjäistä saarta käytetty eläinlääketieteellisiin viruskokeisiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat


(Risto ) #14

Ilmeisesti päätös on tehty Suunnitelmat turvapaikanhakijoiden eristämiseksi etenevät Tanskassa – Tällainen on paljon puhuttu Lindholmin karkotussaari - MTVuutiset.fi


(Risto ) #15

Sveitsi ainakin päätti parantaa omaa turvallisuuttaan Sveitsi hyväksyi ulkomaisten rikollisten automaattikarkotuksen - MTVuutiset.fi


(Esa-Pekka) #16

Suomihan on myös kiristänyt maahanmuuttopolitiikkaansa rutkasti tämän hallituksen aikana. Juuri nyt tuli eduskuntaan hallituksen esityksiä raiskausrikosten rangaistusten kiristämisestä, on helpotettu rikoksista tuomittujen karkotuksia, on lisätty palautuksia jne.

Kyllä tämä hallitus on tehnyt erinomaista työtä turvapaikkaongelman ratkaisemiseksi. Parempaan ei olisi mikään muu hallitus pystynyt.


(Risto ) #17

Kun haluton vaatii osaamattomalta mahottomia, niin eihän siitä oikein mitään tule, rikos tai rikollinen elämä toisessa maassa ei ole mikään ihmisoikeus.


#18

Jaa, miten se palautus onnistuu, kun Irak ei ota vastaan, kadoksissa on porukkaa, nämä saa ketkuilla kuinka haluu, muutetaan uskontoa. Siis miten.


(Risto ) #19

Noin 6000 on Suomessa kadoksissa, mutta eihän ne oikeasti ole kadoksissa, niillehän juoksee toimeentulotuet koko ajan, mikäli viranomaiset haluaisi, niin kyllä ne löytyisi.


#20

Mistäs tiedät nuo tulot, kai siellä on porukkaa ku asuu jonkun pellavapään luona. Voisko nää 90 merkkiä pienentää. mihinkään keskusteluun ei voi vastata ilman 90 merkkiä. eli joutuu kirjoittaa puutaheinää.