Sampo Terho vaihtaa vaalipiiriä


#1

Hyviä uutisia Sinisille, Terho asettuu ehdolle Uudellamaalla. Timppa vielä mukaan, niin saadaan useampi ehdokas läpi.


#2

Kyllä, näin tehdään vaalitaktiikkaa. Ja kun Timo Soinikin asettuu vielä uudellemaalle kuten Iltalehti arvioi niin kaikki pontetiaaliset läpimenijät ovat samassa vaalipiirissä ja nykyiselläkin kannatuksella äänikynnys rikkoontuu varmasti ja menee ainakin se yksi läpi ja mahdollisesti velä toinenkin. Joko uskaltaisi sanoa että Jussi Niinistö ja Timo Soini voivat alkaa jo valmistautua uuteen eduskuntakauteen? Ainakin mahdollisuus siihen on nyt erittäin hyvä :slight_smile:


#3

Tulee vielä tuosta iltalehden uutisesta mieleen, että olisiko Soini vihdoinkin ottanut sinisissä ohjastajan paikan ja nyt mennään Soinin taktiikalla eteenpäin.

Sinisten vaalislogan on siis nuo kolme sanaa “tykkäsit tai et” ?


#4

Soinilla on oma asemansa suomalaisessa politiikassa, ja näkyvyydessä häntä ei peittoa monikaan nykypoliitikko.

Terho varmasti johtaa puoluetta ja määrittelee linjat, mutta arvelisin että Soinin mediahuomio on paljon suurempi kuin muiden tavan rivipoliitikoiden.


(Risto ) #5

Läpi menee Terho ja Niinistö, mahdollisuus on useammallakin, ehkä jos hyvin menee, niin neljä edustajaa.


#6

@Ihminen : kyllä Soinin johto olisi toivottavaa tai ainakin Soinin määrittämät linjat. Nythän mitään linjaa ei ole. Tällaiset keissit on aika noloja ja vie varmasti enemmän ääniä kuin tuo.


(Sininen tulevaisuus) #7

Sampo Terhon valinta tosiaan viimeistään varmistaa meille eduskuntaryhmän myös seuraavilla valtiopäivillä. Nyt ei tarvitse median sitäkään pohdiskella :slight_smile: Siinä mielessä valinta oli aivan oikea.

Se, mitä Soini tekee vaikuttaa tietysti myös, mutta tässä vaiheessa sitten lähinnä siihen, kuinka monta paikkaa voimme tavoitella. Ainakin sitä kahta, ehkä jopa neljää?


#8

@pastori, en rinnastaisi noita asioita.

Aku Louhimiehelle annettiin palkinto työstä jonka tekemisessä hänen syytettiin myös toimineen eettisesti arveluttavasti. Nykäsen kohdalla miestä arvostettaisiin niistä saavutuksista joihin ei liity mitään kyseenalaista.


#9

Ööhh, kyllähän Matti Nykäsen vaimojensa pahoinpitelytuomiot ovat vähintään yhtä ongelmallisia kuin Louhimiehen epäeettiset ohjausmetodit. Sitä paitsi yleensä rikostuomioita pidetään pahempana kuin pelkkää rikosepäilyjä.

Ja muutenkin, valtiollisten hautajaisten ehdottaminen Matti Nykäselle oli jo itsessään irvokasta. En tajua mitä Terho mietti vai ehtikö miettiä oikein mitään. Ihan järkikin jo sanoo että missään nimessä Nykäselle ei tulla järjestämään valtiollisia hautajaisia jo ihan siitä yksinkertaisesta syystä että Matti on hyvin kansaa jakava ja ristiriitaisia tunteita herättävä hahmo.


#10

Mielestäni rinnastuksesi toimisi jos Matin saavutukset olisivat tulleet esim. dopingilla, mutta nehän tulivat lahjakkuudella ja kilpakumppaneita kovemmalla treenillä. En näe mitään ongelmaa siinä että Matin urheilusuoritukset nostetaan jalustalle.

Voihan olla, että jokin “pykälä” tai “säädös” torppaa hankkeen, mutta minulta löytyisi kyllä ymmärrystä jos Matille järjestettäisiin valtiolliset hautajaiset. Olisi nähdäkseni ansainnut, ja saisi edes kuolemansa jälkeen vähän kunnioitusta urastaan joka tarjosi meille hänen aikalaisilleen hienoja elämyksiä.

Mielestäni turhempiakin miehiä on haudattu valtiollisin menoin.


#11

Matin urheilusaavustusten framille nostamisesta ei liene erimielisyyksiä ja ihan perustellusti viimeisten päivien lähestulkoon kaikkien medioiden etusivut ovat olleet täynnä Nykäsen urheilusaavutusten muisteluita. YLE ja Iltalehti tekivät Nykäsestä jopa erikoislähetykset.

Valtiollinen hautajainen onkin sitten ihan eri juttu.

https://vnk.fi/valtiolliset-hautajaiset

Valtiolliset hautajaiset järjestetään tai kustannetaan valtion varoista nykyään ainoastaan presidenteille. Valtioneuvosto voi poikkeustapauksessa päättää hautajaisten järjestämistä tai rahoittamista myös hyvin pitkäaikaisille pääministereille, eduskunnan puhemiehille ja erityistä kansallista merkitystä omaaville henkilöille, esimerkiksi Nobel-palkinnon saajille. Esittely valtiollisten hautajaisten järjestämisestä tapahtuu valtioneuvoston kansliasta valtioneuvostolle.

Eli paitsi että valtiollisia hautajaisia ei järjestetä urheilijoille niin Nykäsen tapauksessa se olisi hankalaa muutenkin sillä valitettavasti urheilu-uran jälkeinen elämä on ollut kovin rikkonaista jo viimeiset kolme vuosikymmentä. Harmillisinta onkin se kiistely joka nyt käydään julkisuudessa sillä siinä yhteydessä kaivetaan esille ne aspektit Nykäsen elämästä joita ei enää tarvitsisi tuoda julki. Itse toivoisinkin että Terho puhaltaisi pelin poikki ihan itse jotta julkisuudessa palattaisiin muistelemaan vain Nykäsen upeaa urheilu-uraa, kuten kuuluukin.


#12

Kulttuuri- ja urheiluministerinä Terhon on mielestäni soveliasta pitää “omiensa” puolta, siitähän tässä nyt on lähinnä kyse. Mielestäni tässä kohtaa poliittiseen pelailuun syyllistyvät muut tahot.

Nykäsen urheilu-uran jälkeiset tapahtumat eivät varmastikaan oikeuttaisi valtiollisiin hautajaisiin, mutta nähdäkseni Terho ei nyt niistä kyseenalaisista ansioista haluaisikaan muistaa vaan lähinnä kiistattomista saavutuksista.

Asiasta voi varmasti vängätä tässä ketjussa loputtomiin, mutta se ei ole ainakaan minun intressieni mukaista. Jos joku kokee tarpeelliseksi jatkaa aiheesta, niin kaikin mokomin mutta ilman minua.


#13

Minunkin puolesta voidaan lopettaa aiheesta väittely tähän…


(Ilkka Hannu Tapio Salonen) #14

Olen syvästi pettynyt Timo Soinin panttailuun: lähteekö hän vai ei lähde eduskuntavaaliehdokkaaksi. Sampon asettuminen ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä oli viimeinen enne ja merkki siitä, että Timo ei ole ehdolla eduskuntavaaleissa. Mutta eikös hän ole lupaillut itsekin sen vielä ilmoittaa.

Rape.
eli
Ilkka Salonen.


#15

Terhon veto ei kerro Soinin päätöksestä mitään, sillä Terhon olisi vaikeampi päästä Helsingistä läpi kuin Uudeltamaalta riippumatta Soinin päätöksestä.


#16

Taas lisää viitteitä Soinin päätöksestä. Arvoituksellinen linja jatkuu

Huomionarvoista tuossa on se että Soini pohtii ehdokkuuttaan eurovaaleissa mutta ei puhu mitään eduskuntavaaleista. Eli onko tuo nyt tulkittavissa niin että ek-vaaleissa Timoa ei sittenkään nähdä?


(Ilkka Hannu Tapio Salonen) #17

Timo, hyvä!

Kerro nyt, oletko vai etkö ole mukana eduskuntavaaleissa. Sen voisit hyvin ilmoittaa nyt ystävänpäivänä, torstaina 14.2… Silloin on tasan kaksi kuukautta vaaleihin.

Ilkka Salonen.


#18

Viimeisin Soinin haastattelu ei anna paljoa viitteitä mutta jotain pientä nyt kuitenkin

– Järki sanoo, että lopeta ja tee jotain muuta, mutta tunne on hyvin vahva, että mitä Suomen politiikka on ilman Timo Soinia.

– Uskon, että eduskuntaan pääsen, jos asetun ehdolle, mutta muu optio on sitten mennyt.


#19

Paha mennä sanomaan mitä Timppa tekee.

Vielä viikko sitten olisin ollut valmis lyömään vetoa suurenkin summan siitä että Timppa lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin, mutta uusimmat ulostulot tuntuvat siltä kuin hän haluaisi valmistella porukoita siihen että hän on jäämässä pois.

Kylmällä järjellä ajatellen Timpan poisjättäytyminen on kuitenkin epätodennäköistä. Ei olisi mitään järkeä pantata päätöstä ja ilmoittaa vain hetkeä ennen ehdokasasettelun päättymistä että ei ole käytettävissä. Mielestäni se olisi puolueelle jopa vahingollista.

Minä uskon kaikesta huolimatta, että Timppa on päätöksensä tehnyt, ja on ehdolla. Päätöksen panttaamisella haetaan vain median huomiota.


(Ilkka Hannu Tapio Salonen) #20

Kaikki mitä Timo Soini on viimeisen noin vuoden aikana tehnyt, on ollut hallaa Sinisten kannatuksen näkökulmasta. Minä en enää etes toivo, että Timo olisi mukana eduskuntavaaleissa!

Lapin Sininen sissi